4 reaktion på “Bokcirkel för 6:an till torsdag den 1 februari

 1. 1. Nisse ville inte bli överraskad så kom Harry med den perfekta idén att Nisse kunde vara tomater då vart han ju inte överraskad själv. Nisse var tomte och knackade på dörren och då kom Nodi och pappa och upplade och Nodi vart jätte glad när han fick paket och tomten kom. Nisses farmor och farfar kom sen på kvällen och åt och hade trevligt, Nisse klarade julen väldigt bra enda.
  2. Först så gick Nisse och Tage ut till skogen med Stella (tages hund) dom släppte lös henne i skogen och började småprata men sen helt plötsligt var Stella borta dom sprang och letade jätte länge tills hon kom fram bakom ett par buskar. När dom var utanför Tage så mindes dom att nycklarna låg på golvet inne i hallen, och tages mamma jobbade och hans syster var hos hennes kille. Men då gick dom hem till Nisse och hade det trevligt.
  3. Han har varit med om en massa oturs saker. Men även roliga saker som att hans ödla kan prata och nästan blivit hans bästa vän. Och han har fått fira julen utan sin mamma för första gången.

 2. 1. Nisse kom på idéen att han kunde var jultomte och dela ut julklappar. Så han valde ut de kläder som han tyckte var mäst likt tomte kläder.
  Därefter så klädde Nisse på sig och plockade ihop alla julklappar och gick ut genom lägenhetsdörren. Precis när dörren stängdes så kom han på att han hade glömt att ta med sig nycklarna så att han kunde komma in. I panik så stod han och tryckte på ringklockan. Efter tre tryck så öppnades dörren. Där stod Nisses pappa och Nodi i dörröppningen. Så istället för att säga ”godmorgon” så sa han ”god jul, finns det några snorungar som behöver snytas och få paket här?”. Nodi blev såklart jätte glad för att ”tomten” kom på besök.

  Senare på dagen så kom Nils farmor och farfar och åt julskinka.

  2. Det hände mer händelser när Nisse hälsade på Tage, än när Tage kom till Nisse. Det började med att de skulle gå ut med Stella som är Tages hund. De gick ut till skogen för att leka med henne. Tage kopplade lös Stella så att hon kunde springa lös och leka med pinnarna som Nisse och Tage kastade. Men rätt som det var så var hon borta. Tillslut så hittade de henne och gick hem. Men när han kom hem så insåg han att nyckeln till dörren låg inne i hallen. Så Nisse Tage och Stella var utelåsta. De blev tvungen att gå hem till Nils.
  Tages mamma kom efter ett tag för att hämta honom. Men då fick hon syn på Harry som skrämde henne. Det var inte meningen att Harry skulle skrämma Tages mamma igentligen. För det var meningen att han skulle skrämma Ställa.

  3. Det har hänt rätt så mycket i boken hitintills. Så som att Nisse rätt som det var fick veta att Harry kunde prata och att Harry var en drake. Han var en drake som tyckte om syltmackor och mat som människor äter.
  Nisse har nästan börjat att tycka om julen igen. Fast att Nisse inte tyckte om överraskningar så tyckte han iallafall om snowboarden som han fick i julklapp.
  Några av Nils kompisar har också bildat ett band tillsammans med Nils, där han är låt skrivare.

 3. 1: Nisse ville ju inte bli överaskad så han överaskade dom andra istället med att han var tomte.

  2: det började med att dom tappade bort Stella i skogen sen hade Tage glömt nycklarna inne i sin lägenhet så då gick dom hem till nisse och då duschade nisses pappa Stella och pysslade om henne .

  3: han börjar inte tycka överraskningar inte är så farliga längre.

 4. 1. Nisse klädde ut sig till tomte men blev utlåst så det gick snett. Nisse fick en snowboard i julklapp.
  2. Dom går ut med Tages hund men Tages hund springer iväg och Tage blir jätte ledsen men dom hittar han lite senare. Tage stannar hemma hos Nisse tills kvällen.
  3. Nisse börjar komma över hans mors död. Han verkar se allting mycket posetivare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *