Bokcirkel för 6:an till torsdag den 25 januari

Denna vecka läser vi sid 55-85 i Syltmackor och oturslivet.

Här är veckans uppgifter:

 1. Sammanfatta “Tisdagsrep” i två meningar.
 2. Nisse tycker att han har ett riktigt otursliv. Vad är det som händer den här gången?
 3. Vad funderar du över efter veckans läsning?

4 reaktion på “Bokcirkel för 6:an till torsdag den 25 januari

 1. 1. Nisse ljög och sa till sin pappa att han hade hög feber och att han inte kunde gå till skolan. I kapitlet ”Tisdagsrep” så frågar Nisse Saga om hon vill vara med i deras band.

  2. Första grejen som gör att nisse har ett otursliv är… Under SO lektionen så glömmer Nisse bort att lyssna. Han får veta att han ska ha omprov dagen efter på sydamerika. Nils visste inte särskillt mycket om sydamerika. Men som tur var så kunde hans pappa berätta mycket om världsdelen.
  Andra ”oturshändelsen” hände när han skulle gå i gallerian. Han fick svårt att andas och rätt som det var så såg han svart.
  Efter ett tag så vaknade han upp i en ambulans där hans pappa satt och var orolig. De trodde att han hade lågt blodtryck och att det var därför han hade svimmat.

  3. Jag tror att det bara ska vara ett du i denna mening. ”Din lärare skickar brev till dig om du du är hemma en enda dag.” Meningen finns på sida 57.

 2. 1.
  Nisse gjorde sin första egna låt som bara saga verkade tycka om. Själv tyckte han också att den var dåligt men det struntade han i.

  2. Nisse gick till skolan och som vanlig så försvinner han bort i tankarna, när han har slutat lektionen får han reda på att han ska ha ett omprov. Nisse, Nodi och deras farmor skulle in till gallerian och mysa på. Precis när det hade kommit in och Nidse fick svårt att andas och svag i knäna sen föll han vara ihop. När han vaknade då låg han i en ambulans. Han fick en hjärnskakning av smällen när han föll.

 3. 1: Saga kommer hem till Nisse efter skolan (för att han sa att han var sjuk så han var hemma) och gav han ett papper sen fråga han om hon vela vara med i bandet. På tisdagen när dom skulle repa hade Nisse skrivit en låt som dom skulle prova spela.
  2: Jag förstod inte riktigt, men jag tror att det var att han skulle ha ett prov om Sydamerika och han kunde inget om det så han var jätte nervös/arg.
  3: är Nisse och saga nära/bra kompisar.

 4. 1: Nisse tog ansvaret att skriva låtar till deras band så nisse skrev sin första låt. Nisse trodde att dom andra skulle tycka den var dålig men då sa nisse ” Det är första gången jag skriver en låt” men Saga tyckte den var bra.

  2: Nisse svimmar i gallerian så han får en liten hjärnskakning, när Nisse vaknar upp igen så ligger han i en ambulans.

  3: varför skaffar Nisses pappa sig inte ett fast jobb?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *