Bokcirkel för 6:an till torsdag den 18 januari

Terminens första bok är “Syltmackor och oturslivet”  av Anna Ehring. Vi har läst de två första kapitlen tillsammans i skolan. Nu ska du läsa kapitlen “Saga” och “Lördag”.

Här är uppgifterna till denna gång:

 1. Sammanfatta kapitlet “Saga” i max tre meningar.
 2. Något mycket märkligt händer i Nisses rum i kapitlet “Lördag”. Berätta!
 3. Hur kom det sig att Nisse fick Harry av sin mamma egentligen?

7 reaktion på “Bokcirkel för 6:an till torsdag den 18 januari

 1. 1: Nisse vart arg på Emil när han var taskig mot Saga och han skrek på Emil att han skulle sluta vara taskig. När Nisse kom hem så såg han att hans pappa hade gips, han hade ramlat ner från ett garage tak. Pappa sa åt Nisse att gå och hämta Nodi på dagiset, när dagis fröken frågade hur det var med pappa började han gråta.
  2: På morgonen känner Nisse att det luktar rök i hans rum, han hör en röst men vet inte vart den kommer ifrån. Han kollar ner på golvet och ser Harry hans ödla. Han vart helt chokad när han insåg att han ödla kunde prata!
  3: Det var för att innan så hade dom en hund valp men Nisses mamma var allergisk så dom fick lov att sälja den. Då fick Nisses mamma så dåligt samvete så hon köpte en ödla åt Nisse.

 2. 1. I början av kapitlet ” Saga” så var det en oschyst grej som hände på skolgården.
  En kille som hetter Emil kastade upp Sagas grejer på förådstaket. Jag läste också att Nisses pappa ramlade ner för ett garagetak och bröt foten.

  2. Nisse hade fått en ödla av sin mamma innan hon dog. Han tyckte att ödlan som hetter Harry var gammal och ful, men han visste inte att ödlan kunde prata. I början av kapitlet så känner Nisse att det luktade rök. Efter ett tag började en röst tala och till sist så fick Nisse syn på Harry som satt och rökte. Harry talade om att han inte var någon ödla som tyckte om broccoli. Han sa också att han var en drake som blir sjuk av broccoli. Såklart så blir Harry inte sjuk på riktig, bara så att svansen blir alldeles slak och att han får tråkfeber.
  Harry äter och sover för det mesta under hela dygnet. Därför bad han om en macka med alla pålägg som fanns på.
  Nisse gick och gjorde iordning mackan och gav den till Harry. Mackan blev uppäten efter bara två tuggor.

  3. Skälet till att Nisse fick Harry var att de från börjar hade en hundvalp som Nisses mamma var allergisk för. Så hundvalpen var tvungen att flytta och då ersättes hundvalpen med ödlan (Harry).

 3. 1: Emil tog sagas väska och kastade upp saker som låg i den. Vaktmästaren klättrade upp på taket medands läraren håller i stegen.

  3: hon fick dåligt samvete när deras hundvalp flyttade till en annan familj.

 4. 1. En kille som heter Emil brukar vara dum mot en tjej som heter Saga. Idag så kastar han upp hennes saker på ett tak. Nisse inte kan kontrollera sig med ilskan.
  2. Hans ödla börjar prata med honom och han säger att han är en drake.
  3. För att Nisses mamma var allergisk mot hans valp så hon köpte en ödla/drake till honom.

 5. 1. Nisse klass är väldigt högljudd.
  En pojke tog Sagas väska och då blev Nisse arg.
  Nisses pappa har ramlat ner från ett tak och brutit foten.
  2. Nisses ödla Harry brular pratar med Nisse och Nisse blir förvånad. Harry vill att Nisse ska hämta en maka med alla olika pålägg .
  3. Familjen hade skaffat en hund men mamman var så allergisk så den var tvungen att flytta till en annan familj men då blev Nisse så ledsen då att mamman dom så dåligt samvete så hon köpte en ödla till Nisse

 6. 1.
  Det är en kille som heter Emil som brukar vara taskig mot en tjej som heter Saga.
  Nisse kastade upp Sagas väska och då blev Nisse arg på Emil
  2.
  Nisses ödla Harry börjar helt plötsligt att prata med nisse. Harry säger att han inte är någon ödla utan att han är en drake.

  3.
  Nisses familj hade skaffat en hundvalp och då blir Nisses mamma allergisk mot hundvalpen så de får lov att göra sig av med den.
  Han blir såklart jätte ledsen så då köper hans mamma en ödla istället som hon inte är allergisk mot.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *