Bokcirkel för 4:an till den 11 december

Nu läser vi ut boken. Det är  kapitel 11 och 12 vi har kvar att läsa, så på måndag blir det bokpratsfika!

 1. Sammanfatta kapitel 11 i två eller tre meningar.
 2. Hur tror du att livet kommer att bli för Rian och farfar i framtiden?
 3. Vad har förändrats i Rians liv sedan boken började?

7 reaktion på “Bokcirkel för 4:an till den 11 december

 1. 1. Rian var super stelfrusen, han kunde typ inte röra sig.
  Rian hade rätt, kvasten var boken, Elien blev super glad för han såg den, men när Rian kisade så såg hen den lite, om han ansträngde sig, ” det var bara det att han inte lyckades fokusera blicken riktigt rätt ”.
  Elien talade om för Rian att det var han som råkade ( tror jag ) starta lavinen, men Elien att han skulle ” gå längre in i Skråbergen så att det inte händer igen ”.

  2. Jag tror att dom kommer fortsätta leva där i fortsättningen, och leva där i resten av deras liv där. Men när Rian och Farfarn kommer berätta det för någon så kommer kanske ingen att tro dem. ( tror jag ) men de kommer att leva ett bra liv, ja! Men kanske ha lite lavin-skräck 😉

  3. Tro, Hopp, modigare, äldre, klokare och ( kanske! ) varg- skräck och lavin-skräck 🙂 / Elsa

 2. 1.Rian fick amuletten som dom hade hittat.Rian fick se sin farfar igen. Han tänkte inte berätta för sin farfar om vad som hadde hänt.
  2.Jag tror att deras liv kommer att bli bra.
  3.Rian har blivit modigare.🦄🦄

 3. 1.I början så hittade Elien Rian i en brun där vargarna hade jagat ner han och sedan sprang dom in för att värma rian för han var nästan förfrusen sedan brättade Elien att det var hans fel att Farfar inte kom tillbaka och Elien sa Rian fick behålla amuleten och lite Mat
  2. Jag tror att dom kommer ha ett bra och spänande Liv och att dom kommer vara tillsamans mycket så det som har hänt inte händer igen.
  3.Han har blivit mycket modigare och tuffare sedan boken började och han är nog mycket nyfiken på allt han har vart med om i boken.

 4. 1.Rian var så stelfrusen att han inte kunde röra sej Elien ropade på Rian. Elien frågade om han hade hittat boken och det hade han jort den låg i hans halsduk.2.Jag tror att rian och farfar kommer att få ett nytt hus och att dom kommer att träfa Elien igen3. Rian har blivit mer modig vad jag tror för att i början så vågade Rian inte pratta med Elien men nu så vågade han pratta med honom
  P.S.BOKEN VAR JETTE BRA

 5. 1. Rian är fast i brunnen och han hör vargarna däruppe. Elien kommer och säger att vargarna har gått tillsammans går dom in i stugan. När dom kommer in säger Rian att han har hittat boken och det är rätt.

  2. Jag tror att dom kommer att få det bra ä. (Jag vet att dom kommer att få det bra)

  3. I början var på boken var Rian en fattig pojke som bodde i en stuga med sin farfar. Han trodde på allt som hans farfar sa. I slutet av boken har han fått veta att almandrana är snälla.
  /Emmie Tamana Margita

 6. 1. Rian tar med sig kvasten upp till stugan.
  2. Elien berättar att det är han som startade lavinen.
  3. Ellen beger sig hemåt med trolldomsboken ( kvasten )

 7. 2. Jag tror att Rian kommer berätta för farfar att en almander har varit i stugan medans farfar har varit borta och att han har hittat en hemlig tunnel.
  3. Han har blivit modigare .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *