Bokcirkel för 6:an till torsdag den 30 november

Denna vecka läser vi till och med kapitel 16. Här är veckans frågor:

 1. Helikopterresan gjorde att Agnes och Kristin blev osams som bara den. Båda blev verkligen kränkta. Vad var det som gjorde så ”ont” i dem båda?
 2. Det är Agnes morbror Lasse och hans fru Karin som till slut ser till att de blir sams igen. Varför var det så viktigt för Karin?
 3. Vad funderar du över efter veckans läsning?

5 reaktion på “Bokcirkel för 6:an till torsdag den 30 november

 1. 1. Agnes och Kristin bråkade en massa och Kristin sa en massa fula ord till Agnes. Kristin var avundsjuk på att hon inte fick följa med. Det som gjorde ”ondast” var att dom inte hade bråkat sedan de var cirka fem år. Men för första gången på länge så bråkade de riktigt mycket över en sådan sak som att Agnes åkte upp till fjälls utan att fråga Kristin.

  2. När Karin var ung så var hon och Anna-Sara bästa vänner. Men Karin gjorde något som hon ångrar. Hon och Anna-Sara talade aldrig om vad som gick fel när de blev osams och varför de blev osams.
  Anna-Sara hade det svårt i skolan, hon blev kränkt för att vara same. Tillslut bestämde hon sig för att flytta till Kiruna och börja i en ny skola. Åren gick och de tappade kontakten mer och mer.
  Men när Karin flyttade till Kiruna för att studera så var det försent. Anna-Sara hade skaffat sig nya vänner under åren. Hon och Karin pratade ibland men absolut inte lika ofta som innan när de var bästisar.
  Nu vill inte Karin att det ska gå lika illa för Agnes och Kristin som det gjorde mellan Anna-Sara och Karin. Hon saknar sin vän och hoppas att de kan bli vänner igen. Hon tycker att det är viktigt att de reder ut bråket så att Agnes och Kristin blir bästa vänner igen.

  3. Jag vill veta vad ordet ”naiv” betyder?
  Jag undrar också vad som kommer hända mellan Agnes och Kristin i framtiden. (Troligen kommer dom att bli bästa vänner igen, tror jag).

 2. 1: För Agnes var det att Kristin kallade hon fakesame och sånt men för Kristin var det att Agnes åkte utan att säga når eller att ens fråga om Kristin ville vara med.

  2: för Karin och Anna-Sara pratade aldrig eller så när Anna-Sara flyttade bort från soppero till Kiruna och så tappade dom kontakten så Karin ville inte att Agnes och Kristin skulle tappa kontakten och inte vara vänner längre.

  3: inhenting

 3. 1. Kristin är väldigt dum mot Agnes när hon kommer hem till hon. Kristin är arg på Agnes för hon tycker att Agnes är en fusksame som kommer skryta om att hon är same i Solna. Kristin säger till ägnas att hon är fusksame och då blir Agnes ledsen.
  2.det är så Viktig för Karin för hon hade en bästa kompis som hette Anna- karin men sen så blev dom inte nästa vänner längre och hon vill inte att de ska hända Kristin och Agnes.
  3.kommer Agnes och Kristin bråka nå mer

 4. 1. Kristin vart arg för att Agnes inte hade frågat om hon vela följa med och åka helikopter och åka med Henrik.
  2. Det var så viktigt för Karin för när hon var i samma ålder som Agnes och Kristin så förlorade Karin sin bästa kompis pågrund av ett sådant bråk för att dom aldrig pratade igenom det, så då vela Inte Karin att det skulle hända samma för Agnes och Kristin.
  3. Vad menade Kristin med Fakesame?

 5. 1. Kristin blev arg för att Agnes hade vart med Henrik i fjälls utan att ens fråga henne medans Agnes blev sur på att Kristin för att hon kalla henne för fusksame.
  2. Karin och Anna-Sara var bästa vänner när dom var mindre sen så blev både mobbade och Anna-Sara klarade inte av det och låtsades inte vara same längre och när Karin gick på samma skola som Anna-Sara så hade hon redan nya vänner.
  3. Har Agnes pappa varit med i boken?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *