Bokcirkel för 6:an till den 18 oktober

Nu läser vi ut boken; lång härlig läsning!

På onsdag blir det bokprat med fika. Glöm inte att ta med dig boken till skolan! Veckans frågor:

 1. Nu får vi veta sanningen om Barts pappa. Hur var det egentligen?
 2. I boken har vi ju märkt att Bart ljuger ganska mycket; för mormor, klasskamraterna och läraren. Varför tror du han är så rädd för att säga som det är? Vad tycker du om att han ljuger?
 3. Vad har förändrats i Barts liv sedan boken började?

7 reaktion på “Bokcirkel för 6:an till den 18 oktober

 1. 1. Linda drack väldigt mycket alkohol under den tiden som hon träffade Barts pappa. Hon googlade upp ett utländskt namn som fick väldigt många träffar på internet och ljög om att Barts pappa hade det namnet. Detta gjorde hon för att hon hade glömt bort hans namn.

  2. Jag tror att Bart ljuger om sådant som han tycker är orättvist, tex hus, föräldrar, kläder och elektronik. Bart är rädd att människorna i skolan och på andra ställen ska tycka att han är mindre värd för hur han har det hemma eller vilka saker han har och inte har. Bart är nog lite rädd för att sticka ut och lämnas ensam på rasterna. Han vill nog helst vara som alla andra.
  Jag tycker att ärlighet varar längst och att Bart borde vara ärlig istället för att ljuga. Det är bättre att tala sanning än att ljuga om vem man är.

  3. I början av boken så visste ingen i klassen att Bart lyssnade på opera. Ada var första personen i klassen som fick veta att han lyssnade på opera.
  Det var Ada som talade om för hela klassen var Bart bodde. Om Ada inte hade varit hem till honom så hade han nog ljugit om att han bodde någon annanstans om någon frågade.
  I början av boken så var det inte många som visste särskilt mycket om Bart och hans mamma. Men nu vet hela klassen om att han bor i en soclägenhet, att han har en överviktig mamma och att han är väldigt duktig på att sjunga opera.
  Nu vet Ada att Bart inte samlar på massmördarbilder och att han boxas.
  Förutom Ada så har Bart fått en till bästa vän som heter Geir, han bor i samma lägenhetshus som Bart. Han är några år äldre än Bart och har gått igenom mycket negativt i sitt liv och vill inte att Bart ska göra detsamma. Det var Geir som lärde Bart att cykla på en cykel som Geir gav honom.
  I början av boken så pratade inte Bart så jätte mycket om sin pappa, men desto längre in i boken, desto mer har Bart börjat fundera på vem som egentligen är hanns pappa. Bart har ringt runt till flera män som svarat att de inte är hanns pappa. Men i slutet av boken så hittar han en kille som verkade vara hanns pappa. Bart tog med honom till sjukhuset där Linda låg och berättade stolt att han hade hittat sin försvunna pappa. Linda svarade att den personen som Bart hade hittat inte var Barts pappa.

 2. 1.
  Det var så att barts mamma inte kommer ihåg någonting om hans pappa och att bara hittade på namnet.
  2.
  Jag tror han ljuger för han inte vill att de ska mobba eller reta han. Jag tror han skämts lite utav hur han bor och hur hans mamma ser ut. Jag tycker inte de var så smart att ljuga då det oftast får sina konsekvenser i slutändan
  3.
  Han har fått självförtroende och vågar stå upp för saker.
  Han skäms inte längre över saker. Nu kan han också sjunga inför människor.

 3. 1. Till bart sorg så var inte jone Jonas hans pappa.
  2.jag tror att han inte vågar säga något för i rädsla för att bli mobad och att folk ska tycka att han är ännu mer konstig än vad dom redan tycker och han skäms.
  3.hans liv har blivit mycket bättre för hans mamma har blivit opererad och för förhoppningsvis bli nykter. Han har sjungit för mycket publik. Och han har även gjort upp med August.

 4. 1: bart har en pappa men hans mamma har sagt att han heter John Jones för hon minns inte han så mycket.

  2: Jag tror att ha ljuger bland annat för att han inte vill berätta om att hans mamma är så stor och att dom bor i en soc lägenhet där det bor missbrukare och att hans mamma dricker så mycket.

  3: Bart har börjat tala mera sanning och nu vågar han sjunga opera för andra människor och han har fått två kompisar som Ada och Geir.

 5. 1, Barts mamma hade ljugit om att Barts pappa hette John jones, hon visste igentligen inte vad han hette hon mindes inte så mycket om han.

  2, Jag tror att han inte vill att någon ska tycka synd om han eller att han inte vågar för att han är rädd att den personen ska kontakta skolan, jag tycker att det inte är så bra, han borde bara säga sanningen ibland.

  3, Bart har fått lite mer kompisar och så har han fått mer självförtroende, han har varit med om väldigt dåliga saker men det kanske kommer bli bättre nu. Han trodde att han hade hittat sin pappa men det hade han inte. Men han har också varit med om bra saker.

 6. 1. Mannen som var med Bart tidigare var inte hans pappa det var mamman som hade hittat på ett namn bara för att det var så vanligt men dom är vänner fortfarande.
  2. Jag tror att Bart är rädd för att säga något dumt eller hamna utanför jag tycker inte att Bart ska ljuga för då blir det bara svårare sen.
  3. Han har fått vänner en bästa vän som heter Geir och mamman har blivit bättre och träffat en snäll tjej som heter Ada och dom ska flytta snart.

 7. 1. Bart hittade ingen pappa. Han var på ett café och skulle träffa sin ”pappa” men det visade sig att det inte var Barts pappa. Linda hade träffat Barts pappa när hon var ute och drack, och hon mindes inte vem det var så Bart hittade inte sin pappa.

  2. Jag tror att Bart skäms över att han inte har det som alla andra, och att han mår dåligt att han bor i en soclägenhet. Han kanske vill låta häftig för dom andra.

  3. Bart har blivit populärare i skolan och har fått mer vänner. Han har blivit kär för första gången. Han har kommit närmare alla i hans hus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *