Bokcirkel för 6:an till 4 oktober

Denna gång är det kapitel 8-9 som vi läser. Här är veckans uppgifter:

 1. Det blev en väldigt konstig 13-årsdag för Bart! Berätta om det värsta och det bästa som hände!
 2. Geir verkar bry sig om Bart trots att han egentligen har nog med sina egna problem. Hur kommer det sig, tror du?

3. Vad funderar du på efter veckans läsning?

6 reaktion på “Bokcirkel för 6:an till 4 oktober

 1. 1, Det värsta var att Barts mamma hade lagts in på sjukhus. Det bra är att han får en ny telefon av sin mormor.
  2. Jag tror att det är för att han tycker lite synd om Bart.
  3. Har barts mamma lagts in på sjukhus förut?

 2. 1. Dåligt

  Barts mamma frågade Bart om hon fick gå ut kvällen innan hans födelsedag och hon sa även att hon inte skulle vara ute så sent. Bart vela inte det innerst inne men han sa ja till henne ändå. Sen hade det gått en lång stund och Barts mamma hade inte kommit hem än. Dagen efter vaknade Bart i sin säng på sin födelsedag och kollade i soffan där hans mamma skulle ha legat men det fanns ingen mamma där och då blev Bart orolig. Men sen kom Barts mormor och berättade att Barts mamma hade ramlat på krogen sent i går kväll och ligger på sjukhuset i koma. Bart och mormor satte sig i soffan och pratade.
  Bra
  Mormor sa grattis till Bart och gav han ett paket. Han öppnade det och i paketet var det en telefon. Bart blev glad för att han har fåtg en egen telefon. Sen så frågade Bart hans mormor om hon vela vara städledare till städdagen Bart hade ordnat. Mormorn var först lite tveksam om hon vela styra 14 personer som bor i en soclägnhet. Men hon gick med på det till slut. Innan dom började så gav Geir Bart ett paket som han sade var från dom alla. Bart öppnade och såg att det var ett cykellås. Men han hade inte nån cykel. Geir sa att det fanns en till present som stod utanför. Då såg Bart att det var en cykel som han hade fått av alla i huset.

  2. Jag tror att Geir har sett Barts mamma varit ute på krogen. Sen så kanske Geir har haft samma problem när han var lika gammal som Bart. Så kanske han märker att Bart inte mår bra.

  3. Kommer Barts mamma överleva? När man ligger i koma, kan man vakna upp då?

 3. 1. I tidigare kapitel så stod det att Bart ska anordna en städdag i soclägenhetens trapphus på hanns födelsedag. Bart tyckte att det var bra att så många kom och hjälpte till.
  Innan Bart, hanns mormor och alla frivilliga satte igång med att städa så gav Geir en present till Bart. Det var en cykel och till den så fick han ett cykellås eftersom den lätt skulle kunna bli stulen.
  Däremot så blev Barts mamma inlagd på sjukhus på grund av att hon drack för mycket alkohol. Doktorn förklarade för Bart att om det upprepas så kan det gå riktigt illa.

  2. Jag tror att Geir har haft en jobbig barndom och vill inte att Bart ska ha detsamma. Geir förstår nog att Bart inte har pengar till att köpa cyklar eller sådant. Eller så kanske Geir är pappa till Bart.

  3. Hur kommer det att gå för Linda? Kommer hon att ändra sin livsstil och äta hälsosammare mat eller kommer hon fortsätta med att dricka för mycket alkohol?

 4. 1. Det värsta va att barts mamma var på pub (Wild beer) och där drack för mycket sprit och fick föras till sjukhus där hon hamnade i koma. Det bästa med dagen var att mormor kom trots att det var hon som berättade att barts mamma låg på sjukhus. Av mormor fick han en jätte bra mobil.
  2.jag tror att geir ser sig själv som ung i bart. En ung som känner sig utan för och har en alkoholiserad mamma han vill inte att bart ska gå i samma fot spår som geir
  3. Är geir en knarkare ellet kriminel.
  Vrf gick barts mamma till en pub

 5. 1: barta mamma låg i koma på sjukhuset och han fick en smartphone av hans mormor och hon skulle betala abonnemanget till den.

  2: för att barts mamma inte är som hon ska.

  3: varför kan inte barts mamma låta bli att gå till puben och slösa pengar?

 6. 1. Det bästa var väl att Bart fick en Smart phone som han kan prata och messa Ada med.
  2. Jag tror att Geir tycker att han har misslyckats med livet att han valde fel beslut och vill inte att Bart ska göra samma sak.
  3. Vad är det för någonting Ada skriver!!!!????!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *